El Consell Comarcal del Garraf porta a terme el programa “Productes del Mar i la Terra del Garraf” amb el suport de la Diputació de Barcelona. Aquest programa té la finalitat d’enfortir el teixit empresarial de productes alimentaris i de qualitat de la nostra comarca per donar-los a conèixer a la població.

“Tasta el Garraf a l’escola” neix amb la voluntat d’aproximar el producte local i de qualitat als menjadors escolars de la nostra comarca. Volem transmetre als centres educatius del Garraf el valor d’una alimentació sana, equilibrada i variada, basada en processos productius, de transport i comercialització respectuosos amb el medi ambient i procedents d’un sector primari arrelat al territori.

A CADA TEMPORADA, EL SEU PEIX

El peix de la llotja de Vilanova és peix de temporada i de proximitat. Els peixos, com tots els animals, tenen el seu propi cicle biològic i hi ha un moment de l’any en què el seu consum és òptim per l’abundància i la qualitat de la seva carn. Per aquest motiu, podem dir que hi ha ”peixos de temporada”.

Els principals avantatges de consumir aliments de temporada són:
Més sans perquè ofereixen la millor aportació nutricional.

Els cicles de reproducció dels animals permeten que durant un període concret de l’any la disponibilitat sigui més àmplia.

El peix que tastarem durant un cop al mes aquest curs serà variat, depenent de la pesca i de la temporada: sardines, maires, calamars, popets, sorells…

Conèixer la qualitat dels productes que ens mengem, de qui són, i com estan fets, ens ajuda a entendre el procés i les dificultats de la seva producció. D’aquesta forma esdevenim també en coproductors i podem incidir activament en les tendències de mercat. Ens adonarem, en conseqüència, de la importància de conservar la pagesia, la pesca sostenible, l’elaboració de formatge, etc i podrem tenir aliments “fets” prop nostre, frescos, conservant les màximes qualitats i vitamines: els aliments no han de viatjar, som nosaltres, les persones qui ho hem de fer.