El curricà (en anglès trolling) és un dels ormeigs d’ham.

La pesca al curricà consisteix a arrossegar al darrera d’una embarcació un ham cobert per un esquer artificial, amb llast o sense, que simula la presència de la presa d’un depredador. Aquest el confon amb un ésser viu, i en mossegar-lo, es clava l’ham.
Es fa servir la culletera o peixet, una plaqueta metàl·lica lluent, en forma de peix. A l’extrem que mira cap a l’embarcació, on va lligat el fil, porta un giratori que facilita el moviment que la plaqueta pren en solcar l’aigua. A l’altre extrem, du un ham de tres pues. El fil parteix del cap d’una canya amb carret flexible, fixada a l’embarcació, que ha de dur una marxa regular i bastat ràpida, a fi de que la velocitat mantingui la cullereta a la superfície de l’aigua i la faci llampugar, cosa que atreu els peixos.

Al curricà s’agafen peces grosses com bonítols i dèntols. És una pesca de temporada.

Els orígens d’aquesta pesca cal buscar-los, possiblement, en els llargs viatges dels navegants a vela que, per tal de canviar la dieta alimentària, arrossegaven a banda i banda del vaixell, o darrere, hams coberts amb plomes per capturar peixos pelàgics que els proporcionessin menjar fresc. El varen practicar també els pescadors de sardinals, per aprofitar les tonyines que perseguien les sardines.