Dimecres passat el Consell Comarcal del Garraf va signar un conveni de col·laboració amb la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú a través del qual s’estableix el suport tècnic i econòmic de l’ens comarcal per afavorir la venda de peix on-line.

El Consell Comarcal aportarà la quantitat de 2.000€ per al manteniment del web www.llotjavilanova.com, des del qual la Confraria ofereix peix i marisc a restauradors vilanovins i d’altres indrets de Catalunya. Professionals de la restauració i peixaters poden prendre part en la tradicional subhasta, sense haver de ser-hi present, incrementant la presència d’espècies de peix local en la seva carta, a un preu molt competitiu. “Actualment estem venent per Internet el 7% de les pesques diàries, tenim dos restauradors de Vilanova, dos majoristes de Mercabarna i dos peixaters més, que ens compren diàriament”, va comentar Miquel Illa, patró major de la Confraria.

Aquesta col·laboració s’emmarca dins el Programa Productes del Mar i la Terra del Massís del Garraf que desenvolupa el Consell Comarcal des de l’any 2009 amb la finalitat d’enfortir el teixit empresarial de productors agroalimentaris locals i de qualitat de la comarca, augmentant la seva competitivitat, dinamitzant l’oferta comercial i posant el valor el territori.

Volem contribuir a ”externalitzar allò que té la confraria, que és el mar, amb producte de primera línea i amb la nostra col·laboració i amb la Diputació de Barcelona”, va afirmar Ma Lluïsa Romero, consellera presidenta de l’Àrea d’Ocupació, Promoció Econòmica, Cultura i Patrimoni durant l’acte de presentació del conveni de col·laboració. “Des del Programa de Productes del Mar i la Terra pensem que és una iniciativa interessant que cal incentivar perquè es consolidi. Creiem que és una línea que farà que el mercat pugui arribar a consumidors que d’altra manera seria més complicat”, va afegir Abigail Garrido, consellera delegada de Promoció Econòmica.

La Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú, forma part del cens empresarial dels “Productes del Mar i la Terra del Garraf” i també participa en el projecte “Tasta el Garraf a l’escola”, que té la voluntat d’aproximar el producte local i de qualitat als menjadors escolars de la nostra comarca.