El llenguado és un dels peixos blancs més consumits en moltes parts del planeta; el seu sabor suau combina en moltes receptes i aporta molts beneficis per al nostre organisme. ens brinda múltiples beneficis per a la nostra salut perquè conté proteïnes de qualitat i és pobre en greixos, per la qual cosa es recomana per a persones que volen controlar el seu pes o han de tenir cura del seu colesterol.

És de l’ordre Pleuronectiformes i familia Soleidae.
És un peix blanc, de forma oval plana i d’aigua salada, Els seus dos ulls estan relativament pròxims entre sí, situats al costat dret. La comisura bucal arriba al nivell mitjà de l’ull inferior. Coloració de la cara ocular marró o grisenca, amb taques fosques i difoses.
Pot medir entre 15 i 50 cm, eventualment fins a 70 cm, i pesa entre 200g i 2 kg. La talla mínima legal de captura és de 20cm.

Espècie bentònica sobre fons de sorra i fang, de les aigües costeres fins a quelcom més dels 100 m, i en temperatures temperades. S’alimenta principalment, de cucs, mol•uscs i petits crustacis. Maduren, sexualment, entre els 3 i 5 anys (25 cm). La reproducció té lloc entre gener i agost. La longevitat establerta és de 24 anys, en el cas dels mascles, i 27 anys per a les femelles.

Es troba a tota la Mediterrània, excepte a la mar Negra. A l’Atlàntic Oriental, des de Noruega fins al Senegal.

La pesca és del tipus semiindustrial i artesanal, principalment amb arts de platja, d’arrossegament, tremalls i palangres de fons. La carn és bastant apreciada i d’interès comercial.

Recepta recomanada:
Llenguado a la crema de mandarina